UUDISKOHTEEN OSTAMINEN

Uudiskohteen ostaminen eroaa merkittävästi perinteisestä asuntokaupasta. On siis selvää, että se saattaa herättää kysymyksiä. Siitä syystä haluammekin avoimesti olla tässä apunasi ja saattaa sinut eri vaiheiden läpi vaivattomasti.


Uuden asunnon kauppa voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

RS-kohteen asuntokauppa

RS-kohteesta voidaan tehdä kauppaa jo rakentamisvaiheen aikana, kun asuntokauppalain vaatimat turva-asiakirjat on asetettu ostajien ja yhtiön hyväksi.

Suurin osa uusista asunnoista myydään yleensä rakentamisvaiheessa. Ostajille RS-kauppa tarjoaa yleensä mahdollisuuden suunnitella sisustusta jo hyvissä ajoin ennen muuttoa ja teettää huoneistossa lisä- ja muutostöitä, joiden avulla asunnosta tulee värejä ja pintamateriaaleja myöten sellainen, kuin ostaja haluaa.

Valmiin uuden asunnon kauppa (ei RS-kohde)

Valmis uusi asunto myydään ja varataan sitovasti vasta sitten, kun rakennusvalvonta on hyväksynyt käyttöön kaikki yhtiölle tulevat rakennukset. Näissä kohteissa ei ole Rs-kohteissa pakollisia turva-järjestelmiä, mutta myyjän on hankittava myös näihin kohteisiin suorituskyvyttömyysvakuus.

Näihin asuntoihin on materiaalit valittu usein rakennuttajan toimesta.


KAUPAN KULKU

Huoneistoketju


Huoneistoketju ennakkomarkkinoi ja myy kohteemme. Heiltä saat kattavat tiedot rakenteilla olevista kohteista, sekä vapaista asunnoista.

Pääset myös tutustumaan mahdollisesti aikaisemmin toteuttamiimme kohteisiin, sekä tutustumaan asuntojen vakiomateriaaleihin

ASUNTOILMOITUS, NÄYTÖT JA VARAAMINEN


Uudet kohteemme julkaistaan näkyvästi suurissa asuntoportaaleissa (Etuovi, Oikotie, asuntoketju.fi), lehdessä sekä myös sosiaalisessa mediassa.

Näytöllä saat kattavat esitteet kohteista ja pääset tutustumaan uuteen asuinalueeseesi. Asuntoketju LKV:n kiinteistönvälittäjä ottaa varauksia vastaan kohteen julkaisupäivästä lähtien.

Huomaathan, että Huoneistoketju auttaa Sinua myös nykyisen kodin myynnissä.

KAUPAT


Kaupat uudesta kodistasi tehdään hyvin varhaisessa vaiheessa, pian varauksen teon jälkeen.

Kaupoilla ei kuitenkaan vielä raha liiku, mutta saat maksuerätaulukon/-aikataulun, joka on jaettu kahdeksaan erään.

Rakennamme pääsääntöisesti RS-kohteita, joten asuntoa maksetaan siinä vauhdissa kuin se valmistuu.

Osakkeenostajien kokous

Osakkeenostajien kokous kutsutaan koolle, kun neljäsosa asunnoista on myyty. Useimmiten asunnot on myyty niin nopeasti, että valtaosalla osakkaista on ollut mahdollisuus osallistua kokoukseen.

Kokouksessa ostajat saavat halutessaan valita omiksi edustajikseen rakennustyön tarkkailijan ja/tai tilintarkastajan.

Kokouksessa kerromme myös kuulumisia työmaalta ja sinulla on mahdollisuus tavata ensimmäistä kertaa yhtiön muita asukkaita.

MUUTOS- JA LISÄTYÖT

Sinulla on mahdollisuus valita asuntoosi mieleiset materiaalit ja halutessasi lisähinnasta voit vaikuttaa myös kiintokalusteisiin ja kodinkoneisiin. Näihin kaikkiin pääset tutustumaan livenä yhteistyökumppaneittemme opastuksella.

Valintojen varmistuttua laskemme sinulle tarjouksen lisä- ja muutostöistä.

TYÖMAAVIERAILU


Yleisesti ottaen järjestämme työmaalla rakennusaikana kaksi työmaavierailua, joiden aikana pääset tutustumaan uuteen kotiisi ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen työmaavierailu järjestetään yleensä siinä vaiheessa, kun väliseinät on rakennettu. Toinen vierailu tapahtuu rakennuksen loppuvaiheessa, kun rakennustyöt ovat loppusuoralla.

MUUTTOTARKASTUS


Muuttotarkastus järjestetään yleisesti noin kaksi viikkoa ennen asunnon luovutusta. Muuttotarkastuksessa käydään läpi asunnon mahdollisia virheitä tai puutteita, jotka kirjataan muuttotarkastuslomakkeelle. Lopuksi käymme kohta kohdalta kirjatut puutteet läpi, jotta ne voidaan korjata ennen luovutusta.